wtorek, 3 stycznia 2017

Tuńczyk z jajkami i kukurydzą

Śniadania
Składniki
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju)
  • 4 jajka
  • pół puszki kukurydzy
  • pół małej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do tego tuńczyka, pokrojoną drobno cebulę, rozdrobniony czosnek, jogurt, majonez, natkę. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pierzem, dokładnie mieszamy.
źródło: http://smaker.pl/przepis-tunczyk-z-jajkami-i-kukurydza,119870,kardamonovy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz