czwartek, 5 stycznia 2017

Kruche paszteciki z grzybami

Przekąski

Składniki


Przygotowanie

 
Wykonanie ciasta:

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto na stolnicy i cienko rozwałkować na prostokąt. 

Sposób przygotowania:

Grzyby oczyścić, opłukać, pokroić i udusić na tłuszczu z cebulą. Następnie zmielić lub dokładnie wymieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, 1 jajem i całość przyprawić do smaku.
Wyłożyć farsz grzybowy na rozwałkowane ciasto, zwinąć jak roladę. 
Następnie pokroić na paszteciki. Posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kruche-paszteciki-z-grzybami,119912,tradycyjna-kuchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz