.
Składniki
- świeża biała kapusta 1 główka
- cebula 2
- sól,pieprz do smaku
- sok z cytryny 3 łyżki
- koperek
- boczek wędzony kilka plasterków
Przygotowanie
główkę kapusty pokroić w gruba kostkę i ugotować,wystudzić i zemleć lub drobniutko posiekać
jedna cebulę drobno pokroić,lekko podsmażyć, dodać poza kapustę i jeszcze smażyć kilka minut,do kapusty dodać posiekany koperek prawcsola i pieprzem,dodać sok z cytryny,wymieszać
zagnieść ciasto na pierogi,cienko rozwałkować, wycinać kółka, nakładać farsz,dokładnie zlepić i ugotować,druga cebule i boczek pokroić,
usmażyć i wyłożyć na pierożki, można podać polane masłem
źródło: http://smaker.pl/przepis-pierogi-z-kapusta,119893,jagoda50.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz