Składniki
- grzyby leśne 1/2 kg
- tłuszcz 10 dag
- Cebula biała 2 szt
- bułka czerstwa 2 szt
- Mleko
- Jajo kurze 1 szt
- sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki
Przygotowanie
Wykonanie:
Cebulę drobno pokroić , ze świeżymi grzybami i usmażyć na połowie tłuszczu. Bułkę namoczyć w mleku i odciśniętą zmielić razem z grzybami. Następnie dodać jajo, sól, pieprz i posiekaną natkę pietruszki Dokładnie wymieszać w razie potrzeby dodać bułkę tartą aby uzyskać dobrą konsystencję masy grzybowej. Po czym formować małe placuszki i obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.
źródło: http://smaker.pl/przepis-grzybowe-opiekanki,120289,tradycyjna-kuchnia.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz