Składniki
- 40 g kaszy gryczanej
- 100 g cukinii
- 100 g czerwonej papryki
- 70 g sera feta
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
Przygotowanie
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cukinię kroimy w półplasterki, paprykę w kostkę i grillujemy na patelni grillowej na łyżce oliwy (lekko solimy cukinię). Fetę kroimy w kosteczkę. Odcedzamy kaszę i gorącą mieszamy z warzywami, przyprawami i serem. Smacznego :)
Przepis na 1 porcję obiadową - 440 kcal
Doskonale smakuje też w formie sałatki na zimno
Przepis na 1 porcję obiadową - 440 kcal
Doskonale smakuje też w formie sałatki na zimno
źródło: http://smaker.pl/przepis-kasza-gryczana-z-warzywami-i-feta,120224,mimiwiki.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz