Składniki
- 1/2 kg karkówki wp
- 60 g słoniny
- 2 duże cebule
- 30 g mąki
- 1 kg kapusty kiszonej
- 1/4 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczki mielonego kminku
Przygotowanie
Słoninę kroimy w kostkę i wytapiamy tłuszcz( nie do końca ). Następnie dodajemy posiekaną cebulę, podsmażamy kilka minut, cały czas mieszając.
Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być za wiele wody) i dusimy do jej miękkości.
Podajemy z ziemniakami.
Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę mięso, często mieszamy, aby się przysmażyło. Gdy się zrumieni, wsypujemy mąkę, zasmażamy i rozprowadzamy w 200 ml wody, paprykę, kminek, solimy ( wg uznania ) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.
W tym samym czasie w osobnym garnku gotujemy kapustę. Kiedy będzie prawie miękka, dodajemy do mięsa (nie może być za wiele wody) i dusimy do jej miękkości.
Podajemy z ziemniakami.
źródło: http://smaker.pl/przepis-gulasz-z-kapusta,120041,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz