Składniki
- Krewetki tygrysie mrożone 250 g.
- Sos sojowy 10 łyżek
- Czosnek 4 ząbki
- Pieprz
- Cukier 1 łyżeczka
- Olej rzepakowy 1 łyżka
- Masło 2 łyżki
- Koperek
Przygotowanie
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek i cukier. Każdą krewetkę (zamrożoną) dokładnie zamarynować sosem z każdej strony.
W miseczce wymieszać sos sojowy, czosnek i cukier. Każdą krewetkę (zamrożoną) dokładnie zamarynować sosem z każdej strony.
Na rozpuszczonym maśle (można dodać trochę oleju) smażyć krewetki na dużym ogniu z każdej strony przez ok. 3 min.
Gotowe krewetki warto posypać posiekanym świeżym koperkiem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-krewetki-w-sosie-sojowym,120269,pelen-brzuszek.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz