wtorek, 7 lutego 2017

Pieczonki

Dania główne

Składniki

  • 8 dużych ziemniaków
  • 2 średnie kiełbasy
  • 2 cebule
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Przygotowanie

 
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Kiełbasę i cebule również kroimy w plasterki. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy 1 łyżkę oleju, następnie nakładamy warstwę ziemniaków, cebuli i kiełbasy, doprawiamy solą i pieprzem, dokładamy liście laurowe. Powtarzamy warstwy, aż do skończenia składników, całość polewamy 1 łyżką oleju. Pieczemy pod przykryciem, w 200 stopniach około 1,5 godziny, do miękkości ziemniaków.
źródło: http://smaker.pl/przepis-pieczonki,120417,kardamonovy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz