Składniki
- 10 średnich krewetek
- 50 g sera feta
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie
Do tego przepisu użyłam krewetek już obranych, mrożonych. Rozmrażamy je w letniej wodzie, osuszamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy 2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy całość 5 minut. Do całości dorzucamy krewetki, dusimy je około 5 minut, w połowie duszenia odwracamy je. Zawartość patelni posypujemy natką i rozkruszoną fetą.
źródło: http://smaker.pl/przepis-krewetki-w-sosie-pomidorowym-z-feta,123827,kardamonovy.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz