sobota, 25 lutego 2017

Krewetki w sosie pomidorowym z fetązielona42lodz

Przekąski

Składniki

  • 10 średnich krewetek
  • 50 g sera feta
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Przygotowanie

 
Do tego przepisu użyłam krewetek już obranych, mrożonych. Rozmrażamy je w letniej wodzie, osuszamy. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy 2 minuty na średnim ogniu. Dodajemy pomidory, doprawiamy solą i pieprzem, smażymy całość 5 minut. Do całości dorzucamy krewetki, dusimy je około 5 minut, w połowie duszenia odwracamy je. Zawartość patelni posypujemy natką i rozkruszoną fetą.
źródło: http://smaker.pl/przepis-krewetki-w-sosie-pomidorowym-z-feta,123827,kardamonovy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz