Składniki
- 8 szt skrzydełek
- 100 g musztardy Dijon
- pół szklanki japonskiego sosu teriyaki
- 150 g startego sera parmezan
- płaska łyżeczka miodu
Przygotowanie
Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.
W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.
W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.
Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.
źródło: http://smaker.pl/przepis-skrzydelka-na-ostro,120679,obserwator.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz