Składniki
- 1 cytryna
- 150 g mielonego twarogu
- 150 g mascarpone
- 5 łyżek płynnego miodu
- 1 puszka mandarynek (po odsączeniu 240g)
- 100 g ciastek cantuccini
Przygotowanie
Cytrynę umyć ciepłą wodą, osuszyć. Z połowy cytryny zetrzeć skórkę, drugą połowę obrać tworząc cieniutkie paseczki (do ew. dekoracji). Wycisnąć sok.
Twaróg, mascarpone, 2 łyżki soku cytrynowego, startą skórkę i 4 łyżki miodu dokładnie wymieszać. Mandarynki odsączyć, sok zachować. Połowę soku wymieszać z 1 łyżką miodu.
Ciastka połamać, 2/3 rozłożyć w pucharkach. Polać sokiem. Rozłożyć mandarynki i krem, posypać resztą ciastek. Ewentualnie ozdobić paseczkami ze skórki cytrynowej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz