Składniki
- 600 g cielęciny (u nas łopatka)
- 100 g masła
- 1 jajko
- 100 g mąki
- 100 g bułki tartej
- imbir mielony
- sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, lekko rozbijamy pięścią.
Kotlety oprószamy solą i imbirem.
Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na maśle na złoty kolor.
Kotlety oprószamy solą i imbirem.
Panierujemy w mące, następnie w rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, a na koniec w bułce tartej.
Smażymy na maśle na złoty kolor.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kotlety-cielece-w-panierce,120336,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz