Składniki
- 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 4 jajka
- sól ,pieprz
- 1 łyżka bułki tartej
- koperek, natka pietruszki
- bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów
Przygotowanie
Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka z 1 szklanką wody i gotujemy pod przykryciem ok 15-20 minut.
3 jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, surowe jajko, jedną łyżkę bułki tartej, koperek oraz natkę pietruszki.
Mieszamy wszystko na jednolitą masę, doprawiając solą i pieprzem.
Mieszamy wszystko na jednolitą masę, doprawiając solą i pieprzem.
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z dwóch stron na rumiano.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kotlety-jajeczne-z-kasza-jaglana,120810,izaa-a.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz