Składniki
- mielona wołowina- 1 kg
- pomidory w puszcze- 2 szt
- Kukurydza konserwowa- 1 szt
- Cebula biała- 1 szt.
- fasola konserwowa- 1 szt
- Papryka czerwona- 1 szt.
- Papryka żółta- 1 szt.
- ząbek czosnku- 3 szt.
- Bulion- szklanka
- Sól
- Pieprz
- Chilli
- słodka papryka
- olej
Przygotowanie
Cebulę obierz z łupin i pokrój w kostkę. Obrany czosnek pokrój w cienkie plasterki. Oba warzywa zeszklij na gorącym tłuszczu. Dołóż mięso. Gdy przestanie być surowe dolej bulion. Dodaj pokrojoną w paski paprykę i pomidory pokrojone w kostkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj chilli wedle uznania. Duś pod przykryciem przez pół godziny. Dodaj kukurydzę i fasolę. Duś jeszcze przez kwadrans. Danie najlepiej podaj z ryżem. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.
źródło: http://smaker.pl/przepis-chilli-con-carne-z-ryzem,123178,pobitegarybarbary.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz