Składniki
- Makaron spaghetti 250 g
- Krewetki 500 g
- Szpinak 200 g
- Ser parmezan 50 g
- Oliwa z oliwek
- Masło
- Czosnek
- Pietruszka
- Cytryna
- Sól
- Pieprz
- Oregano
Przygotowanie
W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj makaron. Gotuj (często mieszając), aż będzie al dente. Odcedź i odstaw makaron.
Na patelni podgrzej oliwę z oliwek i 25 g masła. Dodaj zmielony czosnek, czerwoną paprykę i gotuj do momentu, aż zacznie pachnieć.
Wrzuć krewetki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mieszaj do momentu kiedy krewetki zrobią się różowe, ale nie do końca usmażone.Dodaj oregano, szpinak i gotuj.
Wrzuć wcześniej ugotowany makaron, dodaj masło, parmezan i pietruszkę. Mieszaj, aż masło się rozpuści.
Gdy krewetki będą gotowe dodaj sok z cytryny, wymieszaj ponownie i podaj gorące
źródło: http://smaker.pl/przepis-makaron-z-krewetkami-i-szpinakiem,120442,alepysznie.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz