Składniki
- opakowanie ricotty 250g
- świeże owoce(maliny, borówki, truskawki, jagody etc.)
- 2 jajka
- mąka pszenna 230g
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 125ml mleka kokosowego
- 2 łyżki roztopionego masła
Przygotowanie
Mąkę mieszam z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Następnie roztapiam masło i łączę je z mlekiem kokosowym, jajkami, i dokładnie mieszam. Na koniec dodaję ricottę i wkładam masę serową do suchych składników. Miksuję na gładką masę. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i formuję łyżką małe placuszki. Każdą stronę smażę około minuty na złoty kolor.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kokosowe-placuszki-z-ricotty,120414,programistapogodzinach.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz