Składniki:
30 dag szynki w plasterkach
30 dag żółtego sera w plasterkach
1 czerwona papryka
5 ogórków korniszonów
5 jajek
pęczek szczypiorku
8 łyżek majonezu
pieprz
Sposób wykonania:
Szynkę, żółty ser i czerwoną paprykę pokroić w paski. Korniszony pokroić w paski i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka jajek pokroić w paski, a żółtka pokruszyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.
Do miski przełożyć szynkę, żółty ser, czerwoną paprykę, korniszony, jajka i szczypiorek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce.
źródło: https://www.smaczny.pl/przepis,salatka_paseczkowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz