Składniki
- opakowanie ciasta francuskiego
- 40 dag pieczarek
- pieprz
- Sól
- białko jaja kurzego
- suszony majeranek do posypania
- Olej rzepakowy
Przygotowanie
Pieczarki oczyszczamy i dość drobno kroimy.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju rzepakowego.
Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody.
Solimy i doprawiamy pieprzem.
Następnie zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto kroimy na równe kwadraty. Nakładamy pieczarki i zlepiamy rogami na przemian.
Smarujemy białkiem i posypujemy suszonym majerankiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180 C na ok 20-25 min.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnie z dodatkiem oleju rzepakowego.
Dusimy aż pieczarki odparują nadmiar wody.
Solimy i doprawiamy pieprzem.
Następnie zostawiamy do ostygnięcia.
Ciasto kroimy na równe kwadraty. Nakładamy pieczarki i zlepiamy rogami na przemian.
Smarujemy białkiem i posypujemy suszonym majerankiem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika temp. 180 C na ok 20-25 min.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kieszonki-z-duszonymi-pieczarkami,120693,bellapi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz