środa, 15 lutego 2017

Ciasto francuskie z boczkiem

Przekąski

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • boczek w cienkich plastrach
  • ser żółty w plastrach
  • 1 jajko
  • oregano
  • chilli (opcjonalnie)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli. 
Układamy na nim plastry boczku i sera.
Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka.
Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.

źródło: http://smaker.pl/przepis-ciasto-francuskie-z-boczkiem,120559,mechanik79.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz