Składniki
- arkusz ciasta francuskiego
- boczek w cienkich plastrach
- ser żółty w plastrach
- 1 jajko
- oregano
- chilli (opcjonalnie)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Przygotowanie
Ciasto francuskie smarujemy rozbełtanym jajkiem, przyprawiamy oregano i chilli.
Układamy na nim plastry boczku i sera.
Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka.
Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.
Układamy na nim plastry boczku i sera.
Całość zwijamy w roladę i kroimy w ok 2cm plastry. Plastry układamy na leżąco na blasze i smarujemy z góry resztą rozbełtanego jajka.
Zapiekamy 17-20 minut w 190 oC.
źródło: http://smaker.pl/przepis-ciasto-francuskie-z-boczkiem,120559,mechanik79.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz