Składniki
- 10 parówek ( najlepiej z szynki o wysokiej zawartości mięska)
- opakowanie ciasta francuskiego
- Ketchup
- białko jaja kurzego ( do posmarowania ciasta )
- suszone oregano ( do posypania ciasta )
Przygotowanie
Ciasto kroimy na dziesięć równych prostokątów.
Smarujemy niewielką ilością ketchupu.
W tak przygotowane ciasto zawijamy parówki.
Nacinamy ciasto z wierzchu, smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy niewielką ilością oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 20-25min.
Pod koniec można włączyć termoobieg wtedy z wierzchu są złociste i chrupiące.
Z pewnością przypadną do gustu przede wszystkim dzieciom.
Smarujemy niewielką ilością ketchupu.
W tak przygotowane ciasto zawijamy parówki.
Nacinamy ciasto z wierzchu, smarujemy rozkłóconym białkiem i posypujemy niewielką ilością oregano.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180C i pieczemy ok. 20-25min.
Pod koniec można włączyć termoobieg wtedy z wierzchu są złociste i chrupiące.
Z pewnością przypadną do gustu przede wszystkim dzieciom.
źródło: http://smaker.pl/przepis-parowki-w-spiworkach,120692,bellapi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz