Składniki
- 1 ciasto francuskie
- 15 kiełbasek np. roztoczańskich lub parówki
- 10 dag sera żółtego
Przygotowanie
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Nastawiamy piekarnik na 180 st.C. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy podłużnie na trzy części a następnie na pięć tak aby w efekcie końcowym wyszło nam 15 kwadracików. Na każdy kwadrat sypiemy trochę sera, układamy kiełbaskę i zawijamy. Gotowe kiełbaski układamy na dużą blachę z piekarnika wyłożoną papierem pergaminowym posmarowanym olejem i posypanym mąką. Blaszkę z kiełbaskami wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut- aż się ciasto zarumieni. Wyjmujemy, studzimy.
źródło: http://smaker.pl/przepis-kielbaski-w-ciescie-francuskim,120589,ekspansja-smaku.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz