Składniki
- 250 ml kefiru
- 16 g cukru waniliowego
- 3/4 szklanki cukru
- 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka sody
- 1/3 szklanki mąki z sorgo
- 40 g budyniu waniliowego
- 2 jajka
- 10-12 szt śliwek węgierek
Przygotowanie
Jajka i kefir powinny mieć temperaturę pokojową.
Następnie mieszamy je w misce, dodajemy suche składniki, dokładnie łączymy. Przekładamy do blaszki (30x25), na wierzch układamy połówki śliwek (skórką do spodu) bez pestek.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 170°C.
Następnie mieszamy je w misce, dodajemy suche składniki, dokładnie łączymy. Przekładamy do blaszki (30x25), na wierzch układamy połówki śliwek (skórką do spodu) bez pestek.
Ciasto pieczemy 60 min w temperaturze 170°C.
źródło: http://smaker.pl/przepis-placek-kefirowy-ze-sliwkami,120509,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz