Składniki
- Puszka fasolki czerwonej
- Puszka kukurydzy( u mnie w moim wykonaniu słoiczek)
- Por biała część około 20 cm
- Majonez 2-3 łyżki
- Musztarda ostra 2 łyżki
- Ser cheddar 15 dkg
- Pieprz i sól do smaku
- Cebula czerwona 1 szt.średnia
Przygotowanie
Pora pokroić w cieńkie piórka.Kukurydzę i fasolkę odcedzić ,tą kukurydzę z puszki jak i fasolkę przepłukać gotowaną zimną wodą.
Ser pokroić w drobną kostkę.
Wszystko wymieszać z dodatkiem majonezu,musztardy i przypraw.
Dać do lodówki na pół godz.by smaki się przegryzły.
Ser pokroić w drobną kostkę.
Wszystko wymieszać z dodatkiem majonezu,musztardy i przypraw.
Dać do lodówki na pół godz.by smaki się przegryzły.
źródło: http://smaker.pl/przepis-salatka-z-kukurydzy-czerwonej-fasolki-pora-i-sera-cheddar,120386,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz