Przygotowanie
Jajka zbijamy do szklanki i mieszamy.
śmietanę wlewamy na patelnię i lekko podgrzewamy.
Następnie na patelnię wlewamy jajka i mieszamy ze śmietaną.
Podgrzewamy do osiągnięcia stałej masy i w zależności od tego
czy lubimy bardziej gęste czy mniej podgrzewamy.
Gotową jajecznicę wykładamy na talerz.
Bardzo dobrze smakuje ze świeżą bułką z masłem.
śmietanę wlewamy na patelnię i lekko podgrzewamy.
Następnie na patelnię wlewamy jajka i mieszamy ze śmietaną.
Podgrzewamy do osiągnięcia stałej masy i w zależności od tego
czy lubimy bardziej gęste czy mniej podgrzewamy.
Gotową jajecznicę wykładamy na talerz.
Bardzo dobrze smakuje ze świeżą bułką z masłem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-jajecznica-na-smietanie,120718,anhem.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz