wtorek, 18 października 2016

Łazanki

Dania główne

Składniki

  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • pieczarki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • dowolna wędzona kiełbasa( tutaj podwawelska) 3 pętka
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy 2 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy uniwersalnej

Przygotowanie

 
Makaron łazankowy ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń producenta. Odcedzić.
Kapustę poszatkować, ugotować wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
Pieczarki pokroić i smażyć na patelni na oleju. Pod koniec smażenia posolić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na patelni.
Wszystkie składniki włożyć do większego garnka i radem z sobą wymieszać i poddusić na oleju. Doprawić solą i pieprzem
źródło: http://smaker.pl/przepis-lazanki,118527,joasia100.html

Składniki

  • makaron łazanki 1 opakowanie
  • pieczarki 1/2 kg
  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • dowolna wędzona kiełbasa( tutaj podwawelska) 3 pętka
  • cebula 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • liść laurowy 2 szt
  • sól, pieprz do smaku
  • szczypta przyprawy uniwersalnej
3-4 os.60 minłatweprzystępne

Przygotowanie

 
  1. Makaron łazankowy ugotować w osolonej wodzie wg zaleceń producenta. Odcedzić.
  2. Kapustę poszatkować, ugotować wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
  3. Pieczarki pokroić i smażyć na patelni na oleju. Pod koniec smażenia posolić.
  4. Kiełbasę pokroić w kostkę i smażyć na patelni.
  5. Wszystkie składniki włożyć do większego garnka i radem z sobą wymieszać i poddusić na oleju. Doprawić solą i pieprzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz