środa, 5 października 2016

Pesto z rukoli

Dodatki

Składniki

  • duża garść rukoli
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki parmezanu (ja użyłam sera Bursztyn)
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,5-1 łyżeczki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

 
Pestki dyni prażymy na patelni do zrumienienia. Po ostudzeniu wrzucamy je do blendera. Dorzucamy do niego umytą rukolę, czosnek, parmezan, oliwę, sok z cytryny, sól i świeżo zmielony pieprz. Miksujemy. Pamiętajcie, żeby nie zmiksować pesto na gładką pastę, muszą być w niej wyczuwalne kawałki pestek z dyni
źródło: http://smaker.pl/przepis-pesto-z-rukoli,118161,kardamonovy.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz