piątek, 21 października 2016

Drożdżówki kminkowe do barszczu.

Dodatki

Składniki


Przygotowanie

 
Wykonanie:Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Drożdże utrzeć z cukrem i mlekiem, posolić do smaku.
Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować o grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką krążki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poczekać do wyrośnięcia, po czym posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem z solą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni 15- 20 minut
źródło: http://smaker.pl/przepis-drozdzowki-kminkowe-do-barszczu,118535,tradycyjna-kuchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz