Składniki
- Wołowina z rosołu około 0,5 kg
- Cebula dymka 1 duża
- Jajko 1 szt.
- Bułka 1/2 szt.
- Koperek 4-5 gałązek
- Ser żółty 10 dkg
- sól i pieprz do smaku
- Oregano 1/2 łyżeczki
- Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia
Przygotowanie
Mięsko ugotowane jakie mamy,zmielić,dodać ser żółty pokrojony w kostkę lub utarty,dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrobić.
Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
źródło: http://smaker.pl/przepis-wolowe-klopsiki-z-dodatkami,118146,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz