środa, 5 października 2016

Wołowe klopsiki z dodatkami.

Dania główne

Składniki

  • Wołowina z rosołu około 0,5 kg
  • Cebula dymka 1 duża
  • Jajko 1 szt.
  • Bułka 1/2 szt.
  • Koperek 4-5 gałązek
  • Ser żółty 10 dkg
  • sól i pieprz do smaku
  • Oregano 1/2 łyżeczki
  • Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

 
Mięsko ugotowane jakie mamy,zmielić,dodać ser żółty pokrojony w kostkę lub utarty,dodać wszystkie pozostałe składniki i dokładnie wyrobić.
Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
źródło: http://smaker.pl/przepis-wolowe-klopsiki-z-dodatkami,118146,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz