Składniki
- 20 małych ziemniaków
- 5 dużych ogórków kiszonych
- 2 małe czerwone cebule
- 1 pęczek koperku
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy extra virgin
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
Ugotowane ziemniaki kroimy w grube talarki. Cebulę i ogórki kroimy w cienkie plasterki. Z oliwy, musztardy, octu i rozdrobnionego czosnku robimy sos, którym polewamy wszystkie składniki. Dodajemy poszatkowany koperek, sporo soli i świeżo zmielonego pieprzu. Wkładamy do lodówki na parę godzin.
źródło: http://smaker.pl/przepis-salatka-ziemniaczana-z-ogorkami-kiszonymi,118319,kardamonovy.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz