poniedziałek, 10 października 2016

Pieczone ziemniaki w boczku z tymiankiem

Przekąski

Składniki

  • ziemniaki – 2 duże szt.
  • boczek wędzony – 1 opakowanie
  • świeży tymianek - kilka gałązek
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Ziemniaki obrać, podgotować około 12 minut w osolonej wodzie, odstawić do ostygnięcia. 
Ostudzone ziemniaki pokroić w plasterki o grubości około 1-1,5 cm. Doprawić solą i pieprzem z obu stron, posypać tymiankiem. Zawinąć boczkiem. Ponownie posypać posiekanym tymiankiem.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Piec w piekarniku przez około 20 minut.
Podawać gorące.
źródło: http://smaker.pl/przepis-pieczone-ziemniaki-w-boczku-z-tymiankiem,118285,kobi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz