wtorek, 4 października 2016

Rosół z pręgi wołowej.

Dania główne

Składniki

  • Pręga wołowa 1,20-140 kg
  • Marchew 4 szt.średnie
  • Por około 30cm
  • Pietruszka 2 korzenie
  • Seler wraz nacią
  • Cebula 1 szt. podsmażona na palniku
  • Lubczyk 1 gałązka
  • Kalarepa 1/2
  • Pietruszka natka 2-3 gałązki
  • Sól,pieprz,magii, wegeta do smaku
  • Kapusta włoska 1,4 główki

Przygotowanie

 
Umytą pręgę poporcjonować ,zalać wodą 3l i gotować na minimalnym ogniu.Zebrać szumy dodać jarzyny i gotować do miękkości mięska.
Gdy mięsko jest miękkie doprawić do smaku wg.własnego smaku.
źródło: http://smaker.pl/przepis-rosol-z-pegi-wolowej,118069,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz