Składniki
- Pręga wołowa 1,20-140 kg
- Marchew 4 szt.średnie
- Por około 30cm
- Pietruszka 2 korzenie
- Seler wraz nacią
- Cebula 1 szt. podsmażona na palniku
- Lubczyk 1 gałązka
- Kalarepa 1/2
- Pietruszka natka 2-3 gałązki
- Sól,pieprz,magii, wegeta do smaku
- Kapusta włoska 1,4 główki
Przygotowanie
Umytą pręgę poporcjonować ,zalać wodą 3l i gotować na minimalnym ogniu.Zebrać szumy dodać jarzyny i gotować do miękkości mięska.
Gdy mięsko jest miękkie doprawić do smaku wg.własnego smaku.
Gdy mięsko jest miękkie doprawić do smaku wg.własnego smaku.
źródło: http://smaker.pl/przepis-rosol-z-pegi-wolowej,118069,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz