wtorek, 18 października 2016

Zupa koperkowa

Zupy

Składniki

  • koperek 2 pęczki
  • marchew 1
  • por kawałek
  • ziele angielskie, liście laurowe
  • sól,biały pieprz
  • makaron typu zacierki 4-5 łyżek
  • lubczyk 1 gałązka
  • śmietana 18% 4-5 łyżek
  • bulion warzywny 2 l

Przygotowanie

 
Bulion wlać do garnka,zagotować,dodać pokrojona marchewkę,pora,posiekany lubczyk,ziele angielskie,liście laurowe.wsypać makaron i gotować do miękkości makaronu
Koper dokładnie umyć,pokroić i dodać do zupy,jeszcze chwile pogotować, dodać śmietanę ,doprawić sola i pieprzem,zagotować i podawać.
źródło: http://smaker.pl/przepis-moja-zupa-koperkowa,118528,jagoda50.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz