Składniki
- Kalafior 1 szt.duży
- Jajka 2 szt.
- Bułka tarta
- Tłuszcz do smażenia
- Sól do smaku
Przygotowanie
Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min.
Odcedzić i wystudzić.
Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Odcedzić i wystudzić.
Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
źródło: http://smaker.pl/przepis-rozyczki-kalafiora-w-panierce,118225,docherro.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz