sobota, 8 października 2016

Różyczki kalafiora w panierce.

Dania główne

Składniki

  • Kalafior 1 szt.duży
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Tłuszcz do smażenia
  • Sól do smaku

Przygotowanie

 
Kalafiora umyć i podzielić na porcje.Ugotować różyczki w lekko osolonej wodzie 5-7 min.
Odcedzić i wystudzić.
Panierować w roztrzepanych jajkach z odrobiną soli i bułce tartej.
Dawać na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor z obu stron( ja smażyłam na maśle klarowanym)
Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
źródło: http://smaker.pl/przepis-rozyczki-kalafiora-w-panierce,118225,docherro.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz