środa, 12 października 2016

Pieczony pstrąg z czosnkiem i świeżymi ziołami

Dania główne

Składniki


Przygotowanie

 
Rybę moczyć przez kilka godzin. Jeśli potrafimy można wyfiletować pstrąga, albo piec w całości.
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Masło wymieszać z częścią koperku i natki pietruszki oraz przeciśniętym czosnkiem.
Pstrąga posolić (ryba lubi dużo soli), doprawić pieprzem i pieprzem ziołowym, polać sokiem z cytryny, posypać koperkiem, natką pietruszki i nafaszerować masełkiem. Zawinąć w folię aluminiową. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 45-50 min.
Podawać z warzywami z patelni.


źródło: http://smaker.pl/przepis-pieczony-pstrag-z-czosnkiem-i-swiezymi-ziolami,118326,pelen-brzuszek.html
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz