Składniki
- 4-5 plastry karkówki,
- 5-6 dużych pieczarek,
- żółty ser,
- 1 cebula,
- 5 łyżek majonezu,
- 5 łyżek ketchupu,
- sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany,
- 5 łyżek oleju
Przygotowanie
Karkówkę przyprawić, poukładać w naczyniu żaroodpornym, polać olejem. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Karkówkę posmarować majonezem oraz ketchupem. Wyłożyć pieczarki i cebulkę oraz starty ser. Zapiekać, aż mięso będzie miękkie. ( ok 50 min)
źródło: http://smaker.pl/przepis-karkowka-z-pieczarkami-i-serem,118579,justitako.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz