sobota, 22 października 2016

Karkówka z pieczarkami i serem

Dania główne

Składniki

  • 4-5 plastry karkówki,
  • 5-6 dużych pieczarek,
  • żółty ser,
  • 1 cebula,
  • 5 łyżek majonezu,
  • 5 łyżek ketchupu,
  • sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany,
  • 5 łyżek oleju

Przygotowanie

 
Karkówkę przyprawić, poukładać w naczyniu żaroodpornym, polać olejem. Pieczarki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Podsmażyć na oleju, dodać cebulę, przyprawić solą i pieprzem. Ser żółty zetrzeć na tarce. Karkówkę posmarować majonezem oraz ketchupem. Wyłożyć pieczarki i cebulkę oraz starty ser. Zapiekać, aż mięso będzie miękkie. ( ok 50 min)
źródło: http://smaker.pl/przepis-karkowka-z-pieczarkami-i-serem,118579,justitako.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz