Składniki
- 1 bakłażan
- 1 mozzarella
- 250 g mięsa mielonego
- passata pomidorowa
- ząbek czosnku
- mała cebula
- 2 łyżeczki suszonej mięty bądź pęczek świeżej
- pół łyżeczki cynamonu
- oliwa
- papryka w proszku
- sól, pieprz
Przygotowanie
Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry; solimy i odstawiamy na 10-15 minut aż puszczą sok. Po tym czasie zbieramy z wierzchu ręcznikiem papierowym wodę. Układamy na blaszce do pieczenia, lekko posypujemy papryką, i skrapiamy oliwą. Pieczemy ok 15-20 minut w 170st.
W tym czasie przygotowujemy mięso. Do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarellę, przyprawy posiekany czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebulę.
Mięso zawijamy w plastry bakłażana i układamy w naczyniu żaroodpornym, Zalewamy passatą pomidorową i zapiekamy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st…
źródło: http://smaker.pl/przepis-zapiekane-roladki-z-baklazana,118242,izaa-a.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz