sobota, 29 października 2016

Ciasto bananowo -orzechowe

Desery

Przygotowanie

 
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem na puszysto. Następnie utrzeć z jajkami, wlać maślankę i dodać rozgniecione banany. Dokładnie wymieszać . Dodać mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. Ponownie utrzeć na jednolitą masę. Dodać zmielone orzechy, lekko wymieszać
.
Przelać do przygotowanej tortownicy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec około 40 minut. Upieczenie placka najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Placek wyjąć z piekarnika i po 10 minutach zdjąć obręcze tortownicy.

źródło: http://smaker.pl/przepis-ciasto-bananowo-orzechowe,118687,tradycyjna-kuchnia.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz