Składniki
- 1 brokół
- 0,5 główki kalafiora
- garść szpinaku
- kilka szczypiorków
- Sól
- Pieprz
- Bułka tarta
- Szparagi
- Jajko
Przygotowanie
Brokuła z kalafiorem gotuję, aż stanie się półtwardy.
Kolejno go blenduje na gładką masę. Dodatkowo siekam szpinak ze szczypiorkiem.
Kolejno go blenduje na gładką masę. Dodatkowo siekam szpinak ze szczypiorkiem.
Do przygotowanej masy dokładam bułkę tartą z pieczywa bezglutenowego, 1 jajko oraz przyprawy do smaku.
Gotową masę mieszamy i formujemy klopsiki. Kolejno smażymy je na patelni, aż się zarumienią.
Szparagi gotujemy w tym samym czasie przez około 15 minut na średnim ogniu
Szparagi gotujemy w tym samym czasie przez około 15 minut na średnim ogniu
źródło: http://smaker.pl/przepis-klopsiki-brokulowe-z-szparagami,118120,cher84.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz