sobota, 8 października 2016

Zupa gołąbkowa

Zupy

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
  • 2 łyżki oleju
  • 190 g koncentratu pomidorowego
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 100 g ryżu
  • 1/2 główki młodej kapusty (małej)
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz

Przygotowanie

 
Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy bulionem warzywnym.

Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy.

Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-golabkowa,118229,gregorhspeed.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz