Składniki
- 1 duża cebula
- 250 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 2 łyżki oleju
- 190 g koncentratu pomidorowego
- 1,2 l bulionu warzywnego
- 100 g ryżu
- 1/2 główki młodej kapusty (małej)
- 1 pęczek koperku
- sól, pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy i razem z mięsem mielonym podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, chwilę smażymy i zalewamy bulionem warzywnym.
Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Następnie wsypujemy ryż, od czasu do czasu mieszamy. Po 10 min dodajemy poszatkowaną (dosyć grubo), kapustę. Gotujemy do jej miękkości. Dodajemy posiekany koperek, dokładnie mieszamy.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
źródło: http://smaker.pl/przepis-zupa-golabkowa,118229,gregorhspeed.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz