Składniki
- 5 średnich naleśników ze sprawdzonego przepisu (do podstawowego przepisu dodaję zioła prowansalckie)
- Farsz:
- ziemniaki 70 dag
- masło 1 pełna łyżka
- cebula 1 średnia
- sól, pieprz
- ser żółty ok. 10-12 dag
Przygotowanie
Usmażyć naleśniki.
Farsz:Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nałożyć dużą łyżkę ziemniaków,
Farsz:Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, delikatnie przestudzić. Cebulę pokroić w kostkę smażyć do zeszklenia. Do ziemniaków dodać masło, cebulę, pieprz, utrzeć na puree. Farsz powinien być lekko ostry - w razie potrzeby należy doprawić solą i pieprzem. Na usmażone naleśniki nałożyć dużą łyżkę ziemniaków,
zwijać je tak jak krokiety. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym tłuszczem.
Posypać startym serem.
Piec w temp. 200 C około 15-20 min.
Piec w temp. 200 C około 15-20 min.
Podawać z ulubionym sosem, u mnie pieczarkowy
źródło: http://smaker.pl/przepis-nalesniki-z-farszem-z-ziemniakow-i-cebulki,118641,sereberko80.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz