piątek, 28 października 2016

Sernik czereśniowy bez spodu.

Desery

Składniki

  • 500g dojrzałych czereśni
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 150g miękkiego masła
  • 250g cukru
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 4 łyżki kaszy manny
  • 1kg chudego twarogu zmielonego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 4 jajka

Przygotowanie

 
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę (26 cm) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na pół. Posypać cukrem wanilinowym.
Masło utrzeć z cukrem, sokiem cytrynowym i kaszą manną. Dodać twaróg i budyń w proszku. Pojedynczo dodawać jaja. Następnie delikatnie wmieszać czereśnie.
Masę przełożyć do tortownicy. Piec ok. 60 minut, po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 30 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem
źródło: http://smaker.pl/przepis-sernik-czeresniowy-bez-spodu,118661,monialubi.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz