Składniki
- 500g dojrzałych czereśni
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 150g miękkiego masła
- 250g cukru
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 4 łyżki kaszy manny
- 1kg chudego twarogu zmielonego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 4 jajka
Przygotowanie
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę (26 cm) natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Czereśnie umyć, wydrylować i przekroić na pół. Posypać cukrem wanilinowym.
Masło utrzeć z cukrem, sokiem cytrynowym i kaszą manną. Dodać twaróg i budyń w proszku. Pojedynczo dodawać jaja. Następnie delikatnie wmieszać czereśnie.
Masę przełożyć do tortownicy. Piec ok. 60 minut, po upieczeniu zostawić w wyłączonym piekarniku na ok. 30 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem
źródło: http://smaker.pl/przepis-sernik-czeresniowy-bez-spodu,118661,monialubi.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz