wtorek, 25 października 2016

Roladki drobiowe z mięsem mielonym i marchewką.

Dania główne


Składniki

  • 2 podwójne piersi z kurczaka,
  • 5 marchewek,
  • 30 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia,
  • bułka tarta + jajko do panierowania
  • kilka wykałaczek

Przygotowanie

 
Piersi umyć, oczyścić, rozbić na małe kotlety. Każdą pierś oprószyć solą i pieprzem.
Marchewkę podgotować. Mięso mielone podsmażyć na oleju, lekko posolić. Marchewkę pokroić na mniejsza kawałki. Na każdym filecie kłaść kawałek marchewki oraz odrobinę mięsa mielonego, zwijać roladki, spiąć wykałaczką. Panierować w jajku, bułce i smażyć na oleju.
źródło: http://smaker.pl/przepis-roladki-drobiowe-z-miesem-mielonym-i-marchewka,118613,justitako.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz